Thorne 5-MTHF 1 mg

  • 259 kr


I lager

✔ Fri frakt

✔ Snabb leverans inom 1-4 vardagar

✔ Få först. Betala sen - med Svea Faktura

Untitled-design-5-z-CHRa4-Q84-transformed

Tusentals nöjda kunder

Varumärke: Thorne

Produktinformation


Thorne 5-MTHF innehåller den mest biologiskt aktiva formen av B-vitaminet folsyra (folat). Kapslarna är helt vegetabliska och innehåller 1 mg folsyra (folat) per kapsel av garanterat högsta kvalitet och renhet. 

Folat och folsyra är olika former av samma B-vitamin. Folat finns naturligt i mat medan Folsyra är ett konstgjort framställt folat som används vid berikning och i kosttillskott. Thornes 5-MTHF är en utmärkt källa till folsyra (folat). 

Folat behövs för att bilda nya celler och röda blodkroppar. Då cellbildningen ökar, till exempel då man växer eller är gravid, ökar behovet av folat. Därför rekommenderar Livsmedelsverket kvinnor som kan tänka sig bli gravida att ta folsyra i form av vitamintabletter. Produkten lämpar sig även för kvinnor som är gravida då folat bland annat bidrar till vävnadstillväxt hos gravida. 

Folat har även en viktig roll i celldelningsprocessen och bidrar till att minska trötthet och utmattning samt bidrar till att bibehålla flera normala kroppsfunktioner. 

Folsyra måste omvandlas till sin aktiva form för att kunna användas av kroppen. Detta är en process i flera steg som sker i tarmen och i levern. I de fall där matsmältningssystemet inte fungerar optimalt kan det hända att omvandlingen inte sker tillräckligt ofta för att möta kroppens behov, vilket kan underlättas av Thornes 5MTHF.

5-MTHF samverkar med vitamin B12 (metylcobalamin) i omvandlingen av homocystein till metionin, som tillhandahåller metylgrupper för ett antal andra biokemiska processer i kroppen. Tillskott av folat stödjer därför den kardiovaskulära hälsan, nervsystemets funktioner, normal cellulär förökning samt ett friskt tandkött.


Dosering & Användning
1 kapsel 1 - 3 gånger per dag. 

Gravida, kontakta en kvalificerad hälsorådgivare före användning av denna produkt. Använd endast om burken är förseglad. Förvaras ordentligt stängd på en sval och torr plats, oåtkomligt för barn.


Tillverkare
Thorne Research

Näringsdeklaration
1 kapsel innehåller:
% RDI
Folat (som L-5-metyltetrahydrofolat)
1 mg
500%
L-leucin
2 mg


Övriga ingredienser
Mikrokristallin cellulosa (stabiliseringsmedel), hydroxipropylmetylcellulosakapsel (av barrträd), kiseldioxid (klumpförebyggande).

Detta är ett kosttillskottRekommenderad daglig dos bör inte överskridasKosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstilFörvaras utom räckhåll för små barn.